Stanovnik opravil tehnični pregled, a za enkrat še brez prtljage z letalaMiran Stanovnik je uspešno priletel v Limo, a pokazala se je prva težava njegovega razmeroma poznega prihoda na štart relija. Nekje med Brnikom in Limo se je namreč izgubila njegova prtljaga vključno z nekatero za dirkanje nujno potrebno opremo. A organizatorji so razumeli njegovo težavo in mu tudi brez te omogočili opravljanje tehničnega pregleda. Letalska družba obljublja, da bo prtljago dobil danes pozno zvečer, torej le nekaj ur pred štartom prve etape.

Miran ostaja miren in verjame svojim prijateljem na Facebooku, ki ga vzpodbujajo -  slab začetek, dober konec. Zdaj ko je končno na štartu, je odgovoril tudi na vprašanje glede osebnih pričakovanj: »Moja največja želja je pripeljati do Santiaga v Čilu, torej do cilja. Kar pa se tiče uvrstitve, pa bom zadovoljen z uvrstitvijo okrog 20. mesta.«

Jutri, 5. januarja 2013, dirkače čaka prva etapa iz Lime do mesta Pisca, na kateri vse udeležence čaka 250 kilometrov transferja in 13 kilometrov časovne preizkušnje.