Za Stanovnikom že prvi dan v Argentini

Objavljeno : 30.12.2010 07:48:14
Buenos Aires - Miran Stanovnik je po več kot 14 ur dolgem potovanju prispel v glavno mesto Argentine, kjer se bo na novega leta dan pričel 33. vzdržljivostni reli Dakar 2011.


Kmalu po prihodu v Buenos Aires se je skupaj z mehaniki ter dvema Slovencema, ki živita v Argentini odpravil v Delta Dock Lima po motor. Pristanišče je cca 100 kilometrov oddaljeno od hotela v katerem bo do pričetka dirke prebival Stanovnik. Po dobrih treh urah sestavljanja in pripravljanja motorja na 37 stopinjah Celzija se je z motorjem odpravil nazaj v Buenos Aires. Med potjo so se ustavili še v Toyotini tovarni, kjer so mehaniki ekipe Sugawara v kateri je tudi Stanovnik, prevzeli avtomobil s katerim bodo opravljali delo na dirki.



Da nesreča pri Stanovniku nikoli ne počiva je Stanovnik poskrbel kar sam, ko se je na motorju rahlo opekel na meča leve noge. ''Na lastni koži sem preizkusil kako vroč je lahko Akrapovičev izpušni sistem. Sedaj mažem opeklino pri tem pa mi svetuje dr. Adrian Gaser,'' se je pošalil Stanovnik. Po obisku lekarne, kjer je kupil mazilo za tovrstne težave je pozno zvečer le prišel do zaslužene večerje in prepotrebnega spanca. V sredo bo moral Stanovnik že opraviti tehnični pregled motorja ter pripraviti prtljago za na dirko.