Stanovnik odpotoval v Argentino

Objavljeno : 28.12.2010 10:47:28
Brnik - Miran Stanovnik je v ponedeljek zvečer odpotoval na 33. reli Dakar. Tudi slednji bo potekal v Južni Ameriki kjer bo Stanovnik skušal izboljšati svojo najboljšo uvrstitev v skupnem seštevku.


Stanovnik se je z letališča Jožeta Pučnika, nekaj po 19. uri, preko Frankfurta podal v Buenos Aires. Na pot ga je pospremila življenjska sopotnica Pika in nekaj najzvestejših navijačev. V Argentinski prestolnici bo že tretjič zapored start najtežjega vzdržljivostnega relija na svetu. Stanovnik, ki je imel zadnji dan še obilo opravkov, bo skušal izboljšati 13. mesto katerega je doslej osvojil že dvakrat. V ponedeljek je imel še veliko opravkov med katerimi je bila tudi registracija motorja.



V Buenos Airesu bodo Stanovnika pričakali slovenski izseljenci v Argentini, ki so ''puščavskega lisjaka'' vzeli za svojega že ob prvem gostovanju relija v Južni Ameriki (2009). Veliko zaslug za poročanje iz ''centra dogajanja'' v naslednjih dneh bo pripisati Adrianu Gaserju. Stanovnika čaka v dneh do sobote prilagoditev na triurno časovno razliko in priprava na start dirke. Pred tem mora opraviti tudi tehnični pregled pri katerem ne pričakuje zapletov. V soboto zjutraj ga že čaka start 
relija na katerem ga je pred letom dni zaustavil odprt zlom prstanca.