Stanovnik prvo etapo Puščavskega izziva končal na 15. mestu

Objavljeno : 03.04.2012 00:19:27

Na arabskem polotoku se je v peklenski vročini odvila prva etapa dirke Abu Dhabi Desert Challenge. Miran Stanovnik je zadovoljen s težavnostjo dirke in z uvrstitvijo na petnajsto mesto.

Miran Stanovnik je na uvodni hitrostni preizkušnji 1. aprila zasedel 19. mesto, na ponedeljkovi prvi etapi pa solidno 15. mesto med skupno 71 udeleženci na dirki.



»Dirka Puščavski izziv se je začela z včerajšnjim prologom, ki je bil dolg slabe tri minute in tam smo že lahko pokazali, kaj zmoremo tudi z manj treninga,« je dogajanje v prvih dveh dneh komentiral Stanovnik. »Danes je za nami že resen puščavski izziv, saj je bila etapa dolga skoraj 300 kilometrov  in to v vročini malo pod 40 stopinjami Celzija v senci. Že prvi dan smo se kar resno udarili in zase lahko trdim, da sem med vožnjo užival in normalno odpeljal dirko. Nekaj tekmovalcev je že odstopilo zaradi okvar strojev v suhem in globokem pesku, saj v puščavi že dolgo ni deževalo.«



Puščavski lisjak zaradi okrevanja po poškodbi stegenske mišice na Dakarju ter gripe v dneh pred odhodom v Abu Dhabi ni stoodstotno vrhunsko pripravljen, a vseeno pravi, da je poškodba sanirana in da ne bo razočaral svojih navijačev.

Etapna zmaga je šla v roke Marcu Comi na KTM-u, dobri dve minuti in pol za njim pa je v cilj pripeljal Helder Rodrigues z Yamaho. Zmagovalec letošnjega Dakarja, Cyril Despres, se relija zaradi poškodbe na smučanju ni udeležil. Škoda, saj bi bili sicer po vsej verjetnosti priča podobnim bojem kot v Južni Ameriki pred manj kot tremi meseci.



Reli Abu Dhabi Desert Challenge je prva in najprestižnejša izmed štirih dirk, ki štejejo za svetovno prvenstvo v cross-country relijih. Sestavljajo jo prolog in pet dnevnih etap s ciljem v Abu Dhabiju, torej bo zaključna dirka na sporedu 6. aprila 2012.