Opravil neuradni 567-kilometrski test KTM-a

Objavljeno : 29.12.2011 19:42:17
Po 24 urah transporta vseh vrst je Miran nastanjen v Mar Del Plati.

Včeraj ob 8.00 zjutraj je Mirana Stanovnika na letališču Ezieza v Buenos Airesu pričakala Argentinska družina s slovenskimi koreninami Gaser-Puntar, nakar so se z avtomobilom odpeljali do 120 kilometrov oddaljenega mesta Zarate. Terenski avtomobil je bil tako poln, da je Miran celo pot prepotoval s 25-kilogramsko torbo med nogami. »Videti je bilo, kot bi delal jogo,« je komentiral Adrien Gaser. Družina je dopust načrtovala tako, da so Stanovniku omogočili prevoz do motocikla in uredili najem stanovanja tik ob mestu starta dirke. Tako so domačini kot že prejšnja leta zopet pokazali izjemno odprtost in gostoljubje.



V Zarati so se srečali z mehanikom in ostalimi tekmovalci, pripravili motocikle in ob 14.00 začeli skoraj 600-kilometrsko pot po natrpani cesti do Mar Del Plate, kjer bo prvi dan novega leta start relija Dakar. Organizator je sicer vsem tekmovalcem ponudil organiziran transport dirkalnih vozil, a izkušeni Puščavski lisjak se je rajši odločil, da bo šest ur, kolikor je trajala pot, izkoristil za preizkus motocikla.


Črno-rdeč KTM 450 Rally Replica je bil namreč tik pred odhodom čez Atlantik kompletno obnovljen, zato testna vožnja ni bila odveč. »Skupaj z letalskim prevozom Ljubljana – Frankfurt - Buenos Aires ter vožnjo z avtomobilom in motorjem sem na poti že štiriindvajset ur, tako da se bo počitek prilegel. Zelo sem vesel, da smo nastanjeni tako blizu starta, domačini so prav neverjetno prijazni,« se je Miran javil iz Južne Amerike.



Do starta dirke je nastanjen v hiši ob morju le sto metrov daleč od prizorišča jutrišnjega tehničnega pregleda dirkalnikov. 'Oborožil' se je s kartico argentinskega ponudnika mobilnega omrežja in na svoj Facebook profil (http://facebook.com/MiranStanovnik) naložil nekaj zanimivih fotografij. Zdaj ga čaka tehnični pregled, otvoritvena slovesnost in ostale priprave pred startom Dakarja 2012. Da bo start največjega relija na svetu zopet spektakularen, se ni bati, saj je v Buenos Aires nedavno prispel tudi stunter Chris Pfeiffer.