Abu Dhabi Desert Challenge 2014: Stanovnik napredoval na šesto mesto


Najdaljša etapa na letošnjem reliju je dirkače peljala preko ravnin z nevarno skritimi pastmi. Miran Stanovnik je v cilj pripeljal kot osmi najhitrejši, v skupnem seštevku pa napredoval na šesto mesto. Etapna zmaga dakarskemu mačku Marcu Comi pred moštvenim kolegom Samom Sunderlandom in Hondinim varovancem Paolom Goncalvesom.

 
Miran Stanovnik je drugo etapo relija Abu Dhabi Desert Challenge končal kot osmi najhitrejši, v skupnem seštevku pa se je povzpel na odlično šesto mesto. Dogajanje na najdaljši letošnji etapi tega relija je komentiral takole: »Danes sem celotno traso odpeljal popolnoma sam, brez prehitevanj ali sledenj drugim tekmovalcem. Čisto smo se razgubili. Trasa nas je vodila preko odprte, na videz popolnoma ravne puščave, ki pa skriva mnogo nevarnih pasti. Odpeljal sem brez navigacijskih napak in brez padcev, čeprav prednje vzmetenje zaradi puščanja oljnega tesnila ni delovalo kot bi moralo.« V času dirke je imel na motorju nameščeno akcijsko kamero televizijske hiše Eurosport, zato lahko danes zvečer na rednem javljanju pričakujemo zanimive posnetke.

Najhitrejši na današnji etapi je bil KTM-ov tovarniški voznik in štirikratni zmagovalec Dakarja Marc Coma, ki je za dve minuti ugnal novega moštvenega kolega Sama Sunderlanda (na Dakarju je vozil za Hondo!), tretje in četrto mesto pa je pripadlo Paolu Goncalvesu in Joanu Barredu iz ekipe HRC.

V skupni razvrstitvi si po drugi etapi sledijo Coma, Sunderland, Goncalves, Barreda, Viladoms in Stanovnik.

Jutri udeležence relija čaka pretežno sipinska 372-kilometrska etapa južno od oaze Liwa.


*** Sledi Miranu Stanovniku na svetovnem spletu! ***