Abu Dhabi Desert Challenge 2014: Stanovnik opravil tehnični pregled pred relijem Puščavski izziv



Reli puščavski izziv oziroma Abu Dhabi Desert Challenge se bo na arabskem polotoku odvil med petim in desetim aprilom 2014. Reli šteje kot otvoritvena dirka svetovnega prvenstva v vztrajnostnih relijih, zato je prisotna večina najboljših motoristov. Stanovnik opravil kratka testiranja in tehnični pregled. Organizator ga omenja kot enega izmed najboljše deseterice.
 

Manj kot štiri mesece po uspešno odpeljanem reliju Dakar se je Miran Stanovnik kot edini slovenski predstavnik odpravil na arabski polotok, natančneje v Abu Dhabi, kjer se bo jutri pričel reli Puščavski izziv. Dirkaško preizkušnjo sestavljajo sobotni special, na katerem se določijo štartna mesta, in pet med 359 in 487 kilometrov dolgih etap v puščavi Liwa. Včeraj je v neprijaznih okoliščinah (v noči pred tem je dirkače v puščavi presenetil dež!) z ekipo odpeljal kratko testiranje, danes pa pravkar opravil tehnični pregled.

»Komisarji so zelo strogi, celo vzvratna ogledala smo morali namestiti za tehnični pregled, ampak dirkali bomo seveda brez njih. Dirka bo spet zanimiva, saj izmed najboljših pogrešamo le Cyrila Despresa, ki je nedavno oznanil, da bo z motocikla presedel v avtomobil znamke Peugeot. Včeraj smo testirali motor kar v neposredni bližini golf igrišča, jutrišnji special pa je pripravljen v neposredni bližini prizorišča dirke F1 in svetovno znanega Ferrarijevega parka,« je povedal Miran Stanovnik in komentiral, da glede na seznam prijavljenih tekmovalcev in na fizično pripravljenost lahko računa na uvrstitev okrog desetega mesta.

Zasedba tekmovalcev ni tako številčna kot na reliju Dakar, a vseeno je med 47 motoristi kar nekaj najboljših dirkačev na svetu: štirikratni zmagovalec Dakarja Marc Coma z moštvenima kolegoma Jukubom Przygonskim, Jordijem Viladomsom in Samom Sunderlandom (vsi KTM Red Bull Rally Factory), Joan Barreda Bort, Helder Rodrigues in aktualni prvak v svetovnem prvenstvu Paolo Goncalves (vsi iz tovarniške ekipe Honda HRC).

Miran Stanovnik bo na KTM-u 450 Rally Replica tekmoval s štartno številko 10. 



*** Sledi Miranu Stanovniku na svetovnem spletu! ***