Stanovnik na 2. etapi puščavskega relija zasedel 7. mesto

Današnjo etapo je Stanovnik opisal kot zelo naporno. Končal je kot sedmi, zmagal je Sunderland pred Como.


Po zaradi peščenega viharja odpovedani prvi etapi relija Abu Dhabi Desert Challenge 2013 so se motoristi danes prvič resno spopadli s puščavo. Miran Stanovnik je 250-kilometrsko hitrostno preizkušnjo opisal kot zelo tehnično in navigacijsko zahtevno.

»Danes je bilo nekaj taktiziranja z izborom štartnih številk med najhitrejšimi petnajstimi na predvčerajšnji specialni preizkušnji. Nato so nekateri dirkači že od začetka napadli z zelo hudim tempom, zato je prišlo do kar nekaj poškodb in okvar. Sipine so bile večinoma prevozne, a zelo zahtevne in nevarne, še posebej v drugem delu so bile mehke in špičaste, sila neugodne za vožnjo preko. Sam sem se dvakrat zagozdil v sipinski luknji, nato pa s čelado razbil elektronski kompas, zaradi česar je bilo treba zmanjšati tempo, da sem lahko sledil trasi s pomočjo navigacijske naprave z manjšimi številkami. Lani sem na tej etapi odstopil, zato sem še toliko bolj zadovoljen z rezultatom. Upam, da nam do jutri uspe popraviti ali zamenjati kompas,« je v cilju povedal Stanovnik.

V razredu motoristov je zmagal Britanec Sam Sunderland (Honda) z dvema minutama in devetimi sekundami prednosti pred Marcom Como (KTM), tretje mesto je zasedel Paulo Goncalves s Husqvarno. Stanovnik je zasedel 7. mesto; enako je po drugi etapi stanje v skupnem seštevku. Med avtomobilisti sta na etapi zmagala in v skupnem seštevku prevzela prvo mesto Nani Roma in Michel Perin z Minijem.