Osmouvrščeni Stanovnik zadržal skupno sedmo mesto

Predzadnja etapa puščavskega relija se je za Stanovnika po burnem dogajanju tik pred štartom končala srečno, saj je z osmim mestom uspel zadržati skupno sedmo mesto. Zmagal je Sunderland pred Como.
Le petnajst minut pred štartom četrte etape relija Abu Dhabi Desert Challenge je Miran Stanovnik opazil, da iz hidravličnega cilindra za upravljanje sklopke kaplja olje. K sreči je bil prisoten Miranov mehanik Kaiser Thorsten, ki je v pičlih dvanajstih minutah zamenjal ročico sklopke z vso napeljavo vred. »Noro je bilo. Dirkaški kolega Ullevalseter je komentiral, da imam najboljšega mehanika na svetu,« je povedal Stanovnik, ki je v cilj današnje 266 kilometrov dolge etape pripeljal na osmem mestu.

»Včeraj sem dobro preštudiral, kateri dirkači so zame potencialno nevarni in kateri ne. To je dobro z vidika, da v puščavi točno veš, kdaj je potrebno iztisniti maksimum in kdaj lahko voziš svoj tempo na varni strani. Danes sem po šestdesetih kilometrih dohitel Tadeusza Blazusiaka, s katerim sva nato skupaj vozila približno tri četrtine dirke. Fant, sicer najboljši enduro ekstremist na svetu, se za novinca v naši panogi pelje zelo dobro,« je po prihodu v cilj predzadnje etape dejal Stanovnik, ki si jutri želi pridobiti še kakšno mesto, a se zaveda, da je to brez napak konkurentov težko mogoče. »Ta dirka ni kot Dakar, kjer lahko v eni etapi zaradi navigacijskih napak pride do velikih preobratov. Tukaj imamo GPS vseskozi vključen in je navigacija manj odločilna. Tudi v vrhu bo Coma le težko prehitel Sunderlanda, če ta ne bo naredil napake. Jutri bo Marc za zmago verjetno iztisnil zadnji atom moči,« o razpletu dirke, ki šteje za svetovno prvenstvo v cross-country relijih, ugiba Stanovnik.

Danes je bil namreč spet najhitrejši Sam Sunderland na Hondi z minuto in šestintridesetimi sekundami prednosti pred Marcom Como (KTM). Enak vrstni red je v skupnem seštevku, kjer ima Coma manj kot tri minute zaostanka za vodilnim Britancem. Za njima so razvrščeni Goncalves, Ullevalseter, Przygonski, Blazusiak in Stanovnik.